Imitaattori, joka hurmaa yleisön kuin yleisön

Keikkatiedustelut » Keikat ja liput »

Jarkko Tamminen on val­loittanut esiin­tymis­lavat jo yli 2000 kertaa. Samalla hän on vakiin­nuttanut paikkansa monen suoma­laisen suosikki-imitaat­torina.

Mitä jos samalle lavalle nousisi yhden illan aikana esimerkiksi Paula Koivuniemi, Antti Tuisku, Jorma Uotinen, Andy McCoy ja kaupan päälle pari presi­denttiä: Alexander Stubb, Sauli Niinistö sekä Donald Trump rapakon takaa. Jarkko Tammisen imitaatio­keikoilla tämä on mahdollista, sillä miehen takataskusta löytyy jo yli 200 opeteltua hahmoa.

Jarkon viihdyt­tävät, hämmen­tävän tarkat imitaatio­hahmot solahtavat mainiosti monen juhlan ohjelmistoon niin livenä kuin virtuaalisena stream-keikkana. Miehen imitaatio­taide ihastuttaa katsojansa sekä suuremmilla lavoilla että firmojen kesä­juhlissa, pikkujouluissa ja monenlaisissa yksityis­tilaisuuksissa.

Yritys­tilaisuuksien moni­taituri

Saisiko olla personoitu, juuri sinun tilaisuutesi yleisölle suunniteltu show? Sellaisia Jarkolta saa! Jarkko räätälöi yritys­tilaisuudet aina toiveiden mukaan ja heittää sujuvaa komediaa niin firman sikari­portaasta kuin toimialan stereo­typioista.

Jarkon imitaatioshowlla voit tarjota henkilöstöllesi ja asiakkaille hetken irtioton arjesta. Live-esitysten kesto on yleensä noin 30 minuuttia, sillä harva jaksaa nauraa kerralla pidempään. Edes työaikana.

Kasvutarina Suomen moni­puoli­simmaksi viihdyt­täjäksi alkoi päivä­kodista...

...ja tarhakaverin sorauttamasta ärrästä.

Jarkko Tamminen oli innoissaan. Esikoulu­päivän jälkeen kotiin päästyään hän ei malttanut olla esitte­lemättä Leena-äidilleen, että osaa sorauttaa ärrää, kuten kaverinsa päiväkodissa. Äidiltä tuli yllättäen toruja, sillä toisen persoo­nallisen ärrän matkiminen voitaisiin tulkita kiusaamiseksi. Siitä ei kuitenkaan ollut kyse, vaan puhtaasta innostuksesta. Tamminen oli saanut ensi­kosketuksensa tulevaan ammattiinsa: muiden imitointiin.

Seuraavat imitaatio­kohteet löytyivät sketsi­sarjoista. Tamminen nautti valtavasti, kun sai vanhempansa nauramaan jutuilleen, vaikkei itse edes ymmärtänyt kaikkia sketsi­hahmojen vitsejä. Myöhemmin hän koki oivalluksen, että matkimisen kohteeksi voisi ottaa myös oikeat ihmiset ja julkisuuden henkilöt. Nuori Tamminen päätti, että haluaisi oppia kaiken siitä, miten voisi kuulostaa ja näyttää samalta kuin joku muu.

Imitaatio oli Tammiselle viihdettä, mutta lisäksi hän huomasi sen olevan oiva keino piristää äitinsä mieltä 1990-luvun laman elämän­muutoksien pyörteissä. Leena-äiti oli alusta saakka poikansa harrastuksen innokas tukija, kannusti tätä erilaisiin rooleihin puvustuksen kautta ja on vielä tänä päivänäkin se kaikista suurin fani.

Naurua, viihdettä, iloa ja elämyksiä. Tätä kaikkea Tamminen tiesi jo nuorena poikana haluavansa ihmisille tarjota. Ja sen hän on todella tehnyt.

Millainen on Jarkko Tamminen?

Jarkko Tamminen oli lapsena tark­kaavainen, hiljainen ja hyvin käyttäytyvä poika. Hän istui sukujuhlissa usein aikuisten pöydissä ja viihdytti itseään tarkkailemalla sukulaisiaan ja heidän eleitään. Hän tutkaili, miten aikuiset käyttivät esimerkiksi käsiään ja jalkojaan. Välillä Tamminen valahti pöydän alle ja tallensi muistiinsa pöydässä istuvien kengät ja sukat – oiva tuntomerkki jatkoa ajatellen. Etenkin siihen päättely­tehtävään jouluisin, kuka on joulupukki!

Tuo sama poika on osa Tammista edelleen. Nuoresta tarkkailijasta ja luontaisesta viihdyttäjästä on kasvanut vuosien saatossa mestari-imitaattori, taitava laulaja ja näyttelijä, kivenkova yrittäjä sekä arvostettu spiikkeri ja dubbaaja. Vaikka Tammisella on takanaan jo yli 25 vuoden vakuuttava ura, hän valmistautuu edelleen jokaiseen esitykseensä perus­teellisella tausta­työllä, räätälöidyllä käsi­kirjoittamisella ja suurella sisäisellä palolla työtään kohtaan.

Keikkatiedustelut » Keikat ja liput »