Jarkko Tamminen on myös laulaja

Keikkatiedustelut » Keikat ja liput »

Jarkko on hur­mannut ylei­söjä imi­taa­tio­taiteensa lisäksi muun muassa laula­jana

"Älä vain ala mäki­hyppääjäksi, kilpa­moottori­pyöräilijäksi tai laula­jaksi", Jarkon isä ohjeisti poikaansa aikoinaan. Ensin mainitut olivat isäukon mielestä liian vaarallisia lajeja ja viimeisin taas nostatti ihon kananlihalle koulu­aikaisten laulu­traumojen vuoksi. Listan ensimmäiset kaksi eivät isän onneksi toteutuneet, mutta laulajan kenkiin Jarkko lipsahti.

Jarkko Tamminen kiinnostui laulamisesta jo lapsena ja harrastus kulki vuodet matkassa mukana. Teatteri­korkea­koulussa Jarkko päätti, että "laulamisesta tulee mun juttu". Hän opiskeli laulua viisi vuotta ja rupesi omien sanojensa mukaan saamaan hommasta kiinni. Määrä­tietoinen harjoittelu johdatti miehen lopulta Helsingin Kaupungin­teatterin Spring Awakening -musikaalin päärooliin, joka toimi avauksena laulajan uralle. Myöhemmin hän opiskeli itsensä laulun­opettajaksi Tanskassa.

"Laulaminen on oma, mieletön maailmansa. Muistan jo pikku­poikana kuunnelleeni muiden laulua ja mietti­neeni, että vau, miten toi tyyppi ton äänen tekee. Kehitty­misen kenttä on loputon, mikä motivoi oppimaan aina vain lisää."

Jarkko Tamminen

Ain laulaen työtäs tee

Jarkko on laulanut tiensä kuuntelijoiden sydämiin muun muassa seuraavissa tuotannoissa:

  • Helsingin Kaupungin­teatterin Spring Awakening -musikaalin pääroolissa korruptiota vastaan kapinoivana itse­päisenä Melchiorina
  • Uuden Iloisen Teatterin Da Lintsi -koodissa kevyempien sketsi­hahmojen tulkitsijana
  • Marilyn Monroeta esittävänä drag-artistina ulkomaillakin palkitussa Päivät kuin unta -elokuvassa
  • Masked Singer Suomi -ohjelmassa koko Suomen kansan hurmanneena sala­peräisenä Hiirulaisena
  • Kilpailijana Tähdet, tähdet -viihde­ohjelmassa, jossa etsitään Suomen parasta esiintyjää

"Äänen ja laulun muuntaminen toiseksi ovat vähän kuin kaksi eri instrumenttia. Molemmat tehdään eri tavoilla ja taidoista on hyötyä toisilleen."

Jarkko Tamminen

Keikkatiedustelut » Keikat ja liput »