Jarkko Tam­minen on ele­men­tissään näyt­telijänä

Keikkatiedustelut » Keikat ja liput »

Jarkko on ihminen, joka rakastaa esiinty­mistä ja loistaa sekä lavalla että kameran edessä

Harva tietää, että Jarkko Tamminen teki tv-debyyttinsä jo 12-vuotiaana. Hänet nähtiin tuolloin muutamissa lasten­ohjelmissa juontajan roolissa ja saivatpa katsojat nauttia myös nuorukaisen imitaatioista. Ovi televisioon oli avattu.

Jarkko ajatteli pitkään olevansa ennemmin esiintyjä kuin näyttelijä. Kallion ilmaisu­taidon lukion rehtori näki kuitenkin nuoressa miehessä näytteli­jän potentiaalia ja kehotti Jarkkoa valitsemaan näyttelemisen opintoja luku­järjestyk­seensä. Opinnot saivat rakastumaan lajiin. Vuosia myöhemmin, vuonna 2003, aukesivat myös Teatteri­koulun ovet neljännellä yrittämällä. Unelmien sinnikäs tavoitteleminen palkittiin.

Teatterikoulussa valloittavasta ja hauskasta imitaattorista kehittyi monipuolinen näyttelijä­lahjakkuus. Humoristisen puolensa lisäksi Jarkko on osoittanut taipuvansa taidokkaasti myös vakaviin rooleihin ja laulavan näyttelijän muottiin. Näytteleminen ja imitaatio tukevat toisiaan, sillä taiteenlajeilla on monta yhdistävää tekijää: taustatyö, rooleihin eläytyminen, maskeeraus, äänen­painojen sekä puheen muuntelu ja tietysti käsi­kirjoituksen luominen, kirjoittaminen ja opetteleminen. 

"Näytteleminen on mahtavaa – haluan tehdä sitä aina vain enemmän."

Jarkko Tamminen

Jarkko tv-ruuduissa ja valko­kankaalla sekä äänenä että kasvona

Monipuolinen mies aloitti uransa isolla valko­kankaalla kultti­elokuvassa Vares – Uhkapeli­merkki. Jarkko teki elokuvassa vahvan luonneroolin Topi Penkki -hahmon saappaissa. Sen jälkeen hänet on nähty valko­kankailla esimerkiksi elokuvissa Kaappari, Jättiläinen ja Insite.

Jarkko on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös laulavana näytte­lijänä, useiden tv-sarjojen hahmona ja vierailevana tähtenä sekä kymmenistä ääni­rooleistaan. Hän on antanut äänensä eri tuotannoissa esimerkiksi Herkulekselle, Tintille ja Peter Panille. Tarvittaessa Jarkko pystyy myös näyttelemään menestyk­sekkäästi lähes minkä tahansa tilaisuuden ammatti­taitoista juontajaa.

Ota yhteyttä ›
Keikkatiedustelut » Keikat ja liput »